top of page

DE / EN / ES / SE / PT

PONTE PILAS

1.JPG

Tinderbox - 13.08.2021

Med influenser från Sex Pistols till Oasis lyfter Berlinbaserade Ponte Pilas fram vad rock 'n' roll egentligen handlar om: ohälsosamma mängder av skoj. Den skotsk-ecuadorianska kvartetten placerar vassa riff bredvid oemotståndliga melodier vilket gör sina låtar mycket smittsamma. Deras senaste singel, "Treading Water", markerar en introspektiv vändning i bandets riktning och byter ut högoktanigt kaos mot ett mer avskalat, själfullt och långsamt brinnande epos.

 

"Låten är en rå, magstötande känsla som byggs upp från sångaren Calum Bolland som reflekterar över en period av ennui och alienation över en bluesig gitarrrefräng. Bandet samlas kring ett lat groove som växer i intensitet genom låten innan det bryter ut i ett hackigt, elektrifierande gitarrsolo som ger ett ögonblick av katartisk epifani: det finns fortfarande hopp."

 

Låten skrevs i början av förra året, när bandets turnéplaner för året hade ställts in och de enorma utmaningarna som 2020 skulle föra med sig precis slog igenom, och den speglar en tid av övergång till en helt okänd värld. Låten är inspelad live, med återhållsamma musikaliska arrangemang och produktionselement som driver detta hem tillsammans med en naken, sårbar sångtagning.

 

Med ekon av Black Keys och Dead Weather är låten en återgång till rockens bluesrötter i stilen men med ett tydligt modernt sound. Temat är särskilt resonerande, med stagnation och slöhet som upplevs av så många över hela världen. Låtens höjdpunkt fungerar som en slags salva för detta, ett svävande, hoppfullt upprop mot en möjlig framtid.

 

De fyra medlemmarna i Ponte Pilas har spelat in musik tillsammans sedan 2017. Den senaste inspelningen gjordes uteslutande med originalutrustning från 60- och 70-talet på Impression Recordings i Berlin. Tillsammans med inspelningsteknikern Robbie Moore (Florence & the Machine, Babyshambles), mixteknikern Andy Baldwin (Björk, Oasis, The Who) och masteringteknikern Mandy Parnell (Paul McCartney, Depeche Mode) representerar den senaste singeln ytterligare en viktig utveckling i bandets resa.Biografi

Berlin-baserade rock 'n' roll-bandet Ponte Pilas, med skotska frontmannen Calum Bolland och ecuadorianerna Daniel Rivera (trummor), Ismael Rivera (gitarr) och Alejandro Iturralde (bas), bildades i februari 2017. Med fängslande gitarriff, en drivande rytm och anthemiska refränger. Bandets kaotiska liveshower gav dem snabbt ett rykte som en av Berlins mest spännande up and comers.

 

Genom sin inspiration från Oasis, The Hives och The Stooges visar Ponte Pilas musik ett starkt öra för musikaliska krokar och kombinerar element från både nutida och klassisk rock. Deras texter är filmiska, med influenser som Hunter S. Thompson och Charles Bukowski. Dessa låtar spelas live med en intensitet och energi som gör publiken galna.

 

Efter att ha spelat legendariska Berlin-konserter i SO36, SAGE Club och sålt ut en headliner show på Musik & Frieden, förra året turnerade Ponte Pilas genom Tyskland och Europa. Med en mycket enkel filosofi, för att göra varje show så vild och unik som möjligt med hjälp av musiken som de älskar. Supportturnéer med The Wedding Present och The Legendary Tigerman kom att följa.

 

2019 tilldelades bandet 'Listen to Berlin' Public Prize av Berlin Music Commission, tillsammans med en konsert vid Most Wanted: Music-kongressen, samlar bandet branschens hyllningar. Efter att ha haft en tysk turné med post-punk bandet King Nun spelade bandet in en ny E.P. 'So It Goes ...' med Impression Recordings 'Robbie Moore i juni 2020. Detta kommer att släppas, efter singlar från skivan, i början av 2021.

Management & Skivbolag

Anton Rangardt - anton@pianolarecords.com

Juan Velez           - jay@pianolarecords.com

PR

Single #5 - Tinderbox

Del av EP 'So It Goes'

Nedladdning: 

Artwork - Musik - Pressfoton

Tinderbox - Music Video

Tinderbox - Omslag

tinderbox.png

Lyssna

Tidigare släpp

acidbounce29.jpg

Acid Flashback #4

Ponte Pilas

April 23, 2021

clickbait.jpg

Clickbait

Ponte Pilas

March 12, 2021

Last Of A Dying Breed - Offical Artwork.

Last Of A Dying Breed

Ponte Pilas

Jan 29, 2021

Foton

Eye For An Eye

Ponte Pilas

May 17, 2019

Sound & Colour

Ponte Pilas

December 6, 2018

Out Of My Head

Ponte Pilas

October 7, 2018

Video

Ponte Pilas
bottom of page