top of page

DE / EN / ES / SE / PT

PONTE PILAS

1.JPG

Acid Flashback #4 - 23.04.2021

Med influenser från Sex Pistols till Oasis lyfter Berlinbaserade Ponte Pilas fram vad rock 'n' roll egentligen handlar om: ohälsosamma mängder kul. Den skotsk-ecuadorianska kvartetten placerar vassa riff med oemotståndliga melodier vilket gör låtarna otroligt smittsamma. Detta gäller även den nya singeln "Acid Flashback #4", en låt som är inspirerad av upplevelsen och efterdyningarna av psykedeliskt drivna kosmologiska självupptäcktsresor.

 

"Låten är en kort men vild lyrisk resa genom det profana och det djupa. Bilderna sköljer över lyssnaren med en intensitet och hastighet som är bekant för dem som har insupit vad Terence McKenna skulle kalla "sakramenten". Låtens energi och kraft gränsar till det överväldigande och lämnar lyssnaren som dras med på resan i ett transcendentalt tillstånd."

 

Det slagkraftiga riffet visar upp bandets punkiga sida, med ekon av Sex Pistols och White Stripes, med en okontrollerad, luddig gitarrslinga som ställer den melodiska dykningen in i refrängen mot varandra. Refrängen är en andlös sångstund och destillerar låtens energi till ett hedonistiskt upprop. Den kaotiska resan stannar plötsligt upp och kräver att man genast spelar om den igen.

 

Låten är inspirerad av tidiga psykedeliska pionjärer som Ken Kesey och hans legendariska "Acid Test" och försöker skildra en drogupplevelse i all dess bisarra, högoktaniga intensitet. Låtens blåsande tempo och dess fragmenterade, skakande lyriska bildspråk har gjort den till en fan-favorit vid livespelningar, där den ofta fungerar som kokpunkten för publikens galenskap. De fyra medlemmarna i Ponte Pilas har spelat in musik tillsammans sedan 2017.

 

Den senaste inspelningen gjordes uteslutande med original 60- och 70-talsutrustning på Impression Recordings i Berlin. Tillsammans med inspelningsteknikern Robbie Moore (Florence & the Machine, Babyshambles), mixteknikern Andy Baldwin (Björk, Oasis, The Who) och masteringteknikern Mandy Parnell (Paul McCartney, Depeche Mode) har en ny singel med massiv kraft skapats, som genererar mycket spänning.Biografi

Berlin-baserade rock 'n' roll-bandet Ponte Pilas, med skotska frontmannen Calum Bolland och ecuadorianerna Daniel Rivera (trummor), Ismael Rivera (gitarr) och Alejandro Iturralde (bas), bildades i februari 2017. Med fängslande gitarriff, en drivande rytm och anthemiska refränger. Bandets kaotiska liveshower gav dem snabbt ett rykte som en av Berlins mest spännande up and comers.

 

Genom sin inspiration från Oasis, The Hives och The Stooges visar Ponte Pilas musik ett starkt öra för musikaliska krokar och kombinerar element från både nutida och klassisk rock. Deras texter är filmiska, med influenser som Hunter S. Thompson och Charles Bukowski. Dessa låtar spelas live med en intensitet och energi som gör publiken galna.

 

Efter att ha spelat legendariska Berlin-konserter i SO36, SAGE Club och sålt ut en headliner show på Musik & Frieden, förra året turnerade Ponte Pilas genom Tyskland och Europa. Med en mycket enkel filosofi, för att göra varje show så vild och unik som möjligt med hjälp av musiken som de älskar. Supportturnéer med The Wedding Present och The Legendary Tigerman kom att följa.

 

2019 tilldelades bandet 'Listen to Berlin' Public Prize av Berlin Music Commission, tillsammans med en konsert vid Most Wanted: Music-kongressen, samlar bandet branschens hyllningar. Efter att ha haft en tysk turné med post-punk bandet King Nun spelade bandet in en ny E.P. 'So It Goes ...' med Impression Recordings 'Robbie Moore i juni 2020. Detta kommer att släppas, efter singlar från skivan, i början av 2021.

Management & Skivbolag

Anton Rangardt - anton@pianolarecords.com

Juan Velez           - jay@pianolarecords.com

PR

Singel #3 - Acid Flashback #4

Del av EP 'So It Goes'

Nedladdningar: 

Omslag - Musik - Pressfoton

Acid Flashback #4 - Musikvideo

Lyssna

Tidigare släpp

clickbait.jpg

Clickbait

Ponte Pilas

March 12, 2021

Last Of A Dying Breed - Offical Artwork.

Last Of A Dying Breed

Ponte Pilas

Jan 29, 2021

Eye For An Eye

Ponte Pilas

May 17, 2019

Foton

Sound & Colour

Ponte Pilas

December 6, 2018

Out Of My Head

Ponte Pilas

October 7, 2018

Video

Ponte Pilas
bottom of page