top of page

DE / EN / ES / SE / PT

PONTE PILAS

1.JPG

Clickbait - 12.03.2021

Med influenser från The Sex Pistols till Oasis visar Berliner-baserade Ponte Pilas vad rock 'n' roll egentligen handlar om: ohälsosamma mängder utav energi. Den skotsk-ecuadorianska kvartetten placerar skarpa nyanser av oemotståndliga melodier vilket gör deras låtar till riktiga ‘ear worms’. Detta gäller även den nya singeln "Clickbait", en låt skriven om internets mörka sidor. 

 

”Inspirerad av uppkomsten av online-trolling och den vilda spridningen av konspirationsteorier som QAnon, målar Clickbait ett kyligt porträtt av ”incel”-kulturen och drar lyssnaren in i denna paranoida och isolerade värld. Det är en andfådd åktur från oroliga synteser till gitarr-ledda svängar.”

 

Med starka gitarr-riff och en aggressiv staccato-leverans från sångaren Bolland driver verserna in i ett maniskt pre-chorus som ekar av Black MIDI. Detta punkteras av en fuzz-laddad körlinje som förkunnar ett slut på denna mörka spiral. En pause ger lyssnaren ett välbehövligt andningsrum innan detta bygger upp till ett explosivt gitarrsolo. Låten klockar in på knappt tre minuter vilket kräver låten att spelas om och om igen.

 

För musikvideon rekryterade bandet den på uppkommande tyska regissören Lisa Hürtgen, som tillsammans med sitt team väckte denna idé till liv. Med Mario Klischies i huvudrollen visar videon livet för en ensam man som blir radikaliserad online. Driven av rädsla och ilska tränar han för en oförutsedd katastrofal händelse och finslipar sina fysiska styrkor medan vartenda rationell tanke lämnar honom. Vad han tränar för är fortfarande oklart, men hans mörka avsikt är väl uppenbart.

 

De fyra medlemmarna i Ponte Pilas har spelat in musik tillsammans sedan 2017. Den senaste inspelningen gjordes exklusivt med originalutrustning från 60- och 70-talet Berlins Impression Recordings. Tillsammans med inspelningsingenjören Robbie Moore (Florence & the Machine, Babyshambles), mixteknikern Andy Baldwin (Björk, Oasis, The Who) och masteringingenjören Mandy Parnell (Paul McCartney, Depeche Mode) har en ny singel med massiv kraft skapats, genererar mycket spänning.

 

Biografi

 

Berlin-baserade rock 'n' roll-bandet Ponte Pilas, med skotska frontmannen Calum Bolland och ecuadorianerna Daniel Rivera (trummor), Ismael Rivera (gitarr) och Alejandro Iturralde (bas), bildades i februari 2017. Med fängslande gitarriff, en drivande rytm och anthemiska refränger. Bandets kaotiska liveshower gav dem snabbt ett rykte som en av Berlins mest spännande up and comers.

 

Genom sin inspiration från Oasis, The Hives och The Stooges visar Ponte Pilas musik ett starkt öra för musikaliska krokar och kombinerar element från både nutida och klassisk rock. Deras texter är filmiska, med influenser som Hunter S. Thompson och Charles Bukowski. Dessa låtar spelas live med en intensitet och energi som gör publiken galna.

 

Efter att ha spelat legendariska Berlin-konserter i SO36, SAGE Club och sålt ut en headliner show på Musik & Frieden, förra året turnerade Ponte Pilas genom Tyskland och Europa. Med en mycket enkel filosofi, för att göra varje show så vild och unik som möjligt med hjälp av musiken som de älskar. Supportturnéer med The Wedding Present och The Legendary Tigerman kom att följa.

 

2019 tilldelades bandet 'Listen to Berlin' Public Prize av Berlin Music Commission, tillsammans med en konsert vid Most Wanted: Music-kongressen, samlar bandet branschens hyllningar. Efter att ha haft en tysk turné med post-punk bandet King Nun spelade bandet in en ny E.P. 'So It Goes ...' med Impression Recordings 'Robbie Moore i juni 2020. Detta kommer att släppas, efter singlar från skivan, i början av 2021.

Management & Skivbolag

Anton Rangardt - anton@pianolarecords.com

Juan Velez           - jay@pianolarecords.com

PR

Single #2 - Clickbait

Del av EP 'So It Goes'

Ladda ner: 

Clickbait - Musikvideo

Lyssna

Tidigare släpp

Last Of A Dying Breed - Offical Artwork.

Last Of A Dying Breed

Ponte Pilas

Jan 29, 2021

Eye For An Eye

Ponte Pilas

May 17, 2019

Sound & Colour

Ponte Pilas

December 6, 2018

Foton

Out Of My Head

Ponte Pilas

October 7, 2018

Video

Ponte Pilas
bottom of page